Wednesday 22 May 2013

Askorbinsyre


Det er mange måter å opprettholde en vakker hud. På markedet er det en jungel av hudprodukter på markedet, og det kan være vankelig å orientere seg hva man bør bruke.
Hva er årsaken til hudaldringDet er estimert at kronisk soleksponering er årsaken til mer enn 90% av synlige tegn på aldring. Soleksponeringen fører til rynker, fine linjer, ujevn hudfarge, brune pigmentflekker og fregner. De påvirker også blodkarene og gir synlige blodårer (telangiektasier) og hos eldre kan gi synlige hudormer. En enkel test alle kan gjøre for dette er å sammenlikne huden som eksponeres mest for sol (V-hals, hender, ansikt) med huden som ikke er soleksponert (rumpe innside av armer). Effekten av sollys og viktigheten av å beskytte seg blir da åpenbar. Andre faktorer som er viktig for aldersforandringer er arv og røyking.

Hvordan skader solen hudenSollys påvirker både de øvre og endre lagene av huden. UVB sollys gir mest skade i det øverste hudlaget (epidermis), mens UVA ultrafiolette stråler også påvirker lærhuden (dermis). I lærhuden påvirkers kollagen og elastiske fibre, og tap av disse med tid gir fine linjer og rynker. På fagspråket kalles denne proessen ”solar elastose”. Sollys virker direkte på hudcellene, og fører til såkalt oksidativ skade. Det dannes frie radikaler, som igjen fører til oksiderende skade arvematerialet og bestandsdelene av hudcellene.
Forebygging av hudskadeSolbeskyttelse er det viktigste for å opprettholde en vakker hud. Å få dette inn i sitt daglig hudprogram er anbefalt for alle. ”Photoaging” er en pågående prosess, og eksponering for ultrafiolette stråler bygger seg opp over flere år. Selv om vinteren og på overskyede dager kan man få betydelig mengde eksponering for UV stråler.
Røyking og hudenRøyk og tobakk akksellererer aldringsprosessen, og skader på huden på flere måter. Det reduserer hudens elastisitet, medvirkende til dannelse av rynker og hudormer. Disse forandringene blir ofte først synlig etter flere år. Å slutte å røyke er det beste man kan gjøre for sin hud.
Viktigheten av fuktighetBehandling av tørr hud vil gi huden et yngre utseende, bidra til å fjerne døde hudceller og motvirker aldringsprosessen. Hvis du har tørr hud bør du begrense eksponering for såper, og bruke pH nøytrale produkter. Appliser en fuktighetskrem inntil flere ganger om dagen ved behov. Kombinasjonen av en solkrem og fuktighetskrem på dagtid er spesielt nyttig. Husk at solskader ikke bare bør forebygges i ansiktet, men også på halsen, armer og hender.
Bør jeg bruke antioksidanter eller vitaminerViktigheten av antioksidanter for å forhindre aldersforandringer har vært mye forsket. Antioksidanter har vært vist i kliniske eksperiment å forhindre aldersprosessen. De reduserer den skadelige påvirkningn av UV-stråler, og fra et teoretisk ståsted reduserer aldring av huden. Antioksidanter i kremform vil være langt mer effektivt for huden enn å ta vitamin tilskudd. Mest studert og brukt er vitamin C (asokrbinsyre) og vitamin E.
Kremer som reverserer aldersforandringerRynkekremer hentyder ofte til produkter som inneholder A-vitamin syre eller A-vitamin derivater. Disse kalles på fagspråket retinoider. Mest brukt i så måte er tretinoin krem (A-vitaminsyre) og retinol (A-vitamin). Disse kremene har vært vist i kliniske studier å bedre fine linjer og pigmentflekker i huden. De kan brukes i ansikt, hals og bakside av hender. Vanlige bivirkninger i starten er lett rødhet i huden, tørrhet og solømfintlighet. Med regelmessig bruk vil dog disse bivirkningene forsvinne, og huden venne seg til virkestoffet.
Peeling av hudenMet brukt for peeeling er såkalte alfa-hydroksysyrer. Disse produktene gir en overfladisk peeling i huden og fjerner døde hudceller. De tilfører også fuktighet, og øker hudens evne til å holde på fuktighet. I lav konsentrasjon kan de brukes i hjemmeprodukter, mens i høy konsentrasjon kan man få behandling på en hudklinikk. Sistnevnte benevnes ofte som en kjemisk peeling.
Fjerning av pigment i hudenHyperpigmenterin og pigmentflekker er en vanlig årsak til konsultasjon hos hudlege. Pigmentflekker er en del av aldersprosessen, og deres dannelse er også relatert til soleksponering. Mest brukt i behandling av hyperpigmentering er kojicsyre og hydroquinone. Kojicsyre kombineres ofte med en fruktsyre (alfa-hydroksysyre) for å gi optimal effekt.

Forskning på nye hudprodukter er pågående. Nye virkestoffer som vitamin C-estere og niacinamide vil komme på markedet fremover. Ved å kombinere daglig solbeskyttelse med aktive virkestoffer og produkter kan man få den vakre huden man alltid har drømt om...


Our Site Url
http://cosmedica.no/elixircosmeceuticals_alleprodukter.html
http://cosmedica.no/h-m-artikler-hudpleie-produkter.html
http://cosmedica.no/t-%C3%85-artikler-uren-hud.html
http://cosmedica.no/h-m-artikler-keratosis-pilaris.html
http://cosmedica.no/h-m-artikler-hudormer.html
http://cosmedica.no/a-g-artikler-akne.html
http://issuu.com/cosmedica-no/docs/hudpleie
http://cosmedica.no/n-s-artikler-rynker.html
http://cosmedica.no/n-s-artikler-rynker.html
http://cosmedica.no/n-s-artikler-pigmentflekker.html
http://cosmedica.no/n-s-artikler-solbeskyttelse.html
http://cosmedica.no/pore-tightening-mask-produktet-detaljer-21.html
http://cosmedica.no/nyheter-niactil.html
http://cosmedica.no/elixir-artikler-ceactil.html
http://cosmedica.no/elixir-professional-salicylic-acid-peel.html
http://cosmedica.no/h-m-artikler-melasma.html
http://cosmedica.no/virkestoffer-niacinamide.html
http://cosmedica.no/t-%C3%85-artikler-tips-for-vakker-hud.html
http://cosmedica.no/t-%C3%85-artikler-t%C3%B8rr-hud.html
http://cosmedica.no/n-s-artikler-renseprodukter.html


No comments:

Post a Comment