Tuesday 28 May 2013

Kjemisk peeling


Description: http://www.kolibrimedical.com/images/brystloft1.jpg
Rynker er en naturlig del av aldringen. Viktigste faktorer for dannelse av rynker er alder, eksponering for ultrafiolett bestråling og arv. Flere ulike alternativer finnes som rynkebehandling. 

Hva er rynker

Rynker er en naturlig del av aldringsprosessen. Huden blir tynnere og mister sine elastiske egenskaper. I starten vil det danne seg mer eller mindre fine rynker. De med lys hud og mindre pigment er spesielt utsatt.

Ulike typer rynker                                                            

Vi deler noen ganger rynker inn i statiske og dynamiske. Med statiske rynker mener vi rynker som er tilstede ved hvile. Disse er der hele tiden, og går aldri bort. Statiske rynker kommer med økende alder. Dynamiske rynker er noe helt annet, og refererer til linjer som oppstår i sammenheng med ansiktsbevegelser. Slike rynker skyldes muskulaturen som styrer ansiktsmimikken.


Årsak til rynker

Description: http://www.kolibrimedical.com/images/brystloft1.jpg
Arvelige faktorer er en viktig årsak. Vår hudtype bestemmes av våre gener. De med lys hud er mer utsatt for rynkedannelse. Andre forhold som er viktig er røyking. Sist, men ikke minst, er eksponering for sollys. Ultrafiolette stråler er den viktigste faktoren i å bryte ned huden og fremprovoserer linjer.

Det er flere mikroskopiske forandringer som skjer inne i huden som følge av aldring. Det er en avflating av laget mellom overhuden og lærhuden. Lærhuden blir tynnere, og det er en reduksjon i celler som produserer kollagen (Fibroblaster). Det er også tap av elastiske fibre og av byggestenene kollagen. En annen typisk forandring er oppbygning av et såkalt Elastin materiale i lærhuden. En prosess som på fagspråket kalles Solar Elastose.

Kollagen og rynker

Kollagen er en av de viktigste byggeblokkene i huden. De lages av såkalte Fibroblaster i huden fra molekyler som kalles prokollagen. Prokollagen omdannes til kollagen. Denne produksjonen reguleres av ulike proteiner (TGF-b, AP-1). Når huden utsettes for ultrafiolette stråler dannes såkalte reaktive oksygenmolekyler og frie radikaler. Disse fører til oksidativ skade på hudcellene og arvematerialet. Sollyset stimulerer også dannelse av enzymer (såkalte MMP: Metalloproteinaser) som bryter ned kollagen, og øker signalmolekylet AP-1, som øker nedbrytningen av kollagen. I sum vil kronisk soleksponering fremskynde aldersprosessen gjennom flere ulike mekanismer. 

Forebygge rynker 

De faktorene man kan gjøre noe med er eksponering for sollys og røyk. Vi anbefaler bruk av høy solbeskyttelse, samt at man unngår bruk av tobakk.

Our Site Url
http://cosmedica.no/elixircosmeceuticals_alleprodukter.html
http://cosmedica.no/h-m-artikler-hudpleie-produkter.html
http://cosmedica.no/t-%C3%85-artikler-uren-hud.html
http://cosmedica.no/h-m-artikler-keratosis-pilaris.html
http://cosmedica.no/h-m-artikler-hudormer.html
http://cosmedica.no/a-g-artikler-akne.html
http://issuu.com/cosmedica-no/docs/hudpleie
http://cosmedica.no/n-s-artikler-rynker.html
http://cosmedica.no/n-s-artikler-rynker.html
http://cosmedica.no/n-s-artikler-pigmentflekker.html
http://cosmedica.no/n-s-artikler-solbeskyttelse.html
http://cosmedica.no/pore-tightening-mask-produktet-detaljer-21.html
http://cosmedica.no/nyheter-niactil.html
http://cosmedica.no/elixir-artikler-ceactil.html
http://cosmedica.no/elixir-professional-salicylic-acid-peel.html
http://cosmedica.no/h-m-artikler-melasma.html
http://cosmedica.no/virkestoffer-niacinamide.html
http://cosmedica.no/t-%C3%85-artikler-tips-for-vakker-hud.html
http://cosmedica.no/t-%C3%85-artikler-t%C3%B8rr-hud.html
http://cosmedica.no/n-s-artikler-renseprodukter.html

 

No comments:

Post a Comment