Monday 13 May 2013

Fjerning av rynker

Fraksjonert CO2 laserbehandling

jeisys_edgefractionalDen nyeste teknikken for rynkefjerning er ved hjelp av såkalt ultrapulset CO2-laser. Denne teknikken har den fordelen at man kan behandle alle områder i ansiktet også den tynne huden under og rundt øynene. Videre kan hele ansiktet behandles i en og samme behandling.
Den største fordelen med laser-behandlingen framfor de andre behandlingene er at den er mye mer nøyaktig. Innenfor laserteknologien har det de siste år vært en rivende og rask utvikling. På Vital Hudklinikk har vi en av de aller nyeste laserne beregnet til nettopp det formål vi ønsker (rynkefjerning). Det finnes en rekke ulike lasere med ulike bruksområder og hver enkelt lasertype kan ofte kun brukes til ett bestemt formål. Dette gjelder f.eks lasere som brukes til nærsyntoperasjoner, lasere som brukes til hårfjerning og lasere som brukes til å fjerne spesielle typer svulster.
Fjerne rynker med moderne laser
Den laser som vi bruker til rynkefjerning er en såkalt fraksjonert CO2-laser.  Vår behandling er ablativ behandling det vi si en dyp behandling som påvirker alle lagene i huden. I de fleste tilfeller er kun 1 behandling tilstrekkelig og man må regne med en tilhelingstid på opp mot 7-10 dager. Fraksjonert laserbehandling brukes flere steder som overflatisk (non-ablativ) behandling med kortere tilhelingstid. En non-ablativ behandling påvirker bare det ytterste hudlaget, dermed er det ofte nødvendig med 5-6 behandlinger for å oppnå et resultat.
Behandling med "softlasere"
Vær oppmerksom på at enkelte lasere som blir brukt i hudpleie (såkalte "softlasere") har liten eller ingen effekt. De siste årene har det også kommet lasere for rynkebehandling som ikke får huden til å skalle av, men kun skal stramme opp underhuden (bl.a. "Lunsj-laser", "Cooltouch"). Effekten av en slik laser kan imidlertid ikke sammenlignes med fraksjonert CO2-laseren. Rynkefjerning med laser kalles også for "Laser resurfacing" og "laser peel".


·  Pigmentflekker, sprengte blodkar Stavanger

Slik virker rynkefjerning med fraksjonert CO2-laser
Fraksjonert Ablativ CO2 laserbehandling er en dyp laserbehandling i huden. Laseren sender lyspulser mot hudoverflaten som varer kun noen få millisekunder. Varmen av lyspulsene får vannet i hudcellene til fordampe og herved skrelles den aller ytterste huden av lag for lag i en tykkelse på 0,1 mm. Samtidig får man en varmeeffekt på underhuden slik at man også får en viss oppstrammende effekt. Under tilhelingen av den behandlede huden vil det skje en utskiftning av både det ytterste hudlaget og av underhuden. Bindevevet blir stimulert til å gjenoppbygge nye elastiske fibrer. Behandlingen vil medføre stimulering av kollagenet i huden, og dermed bygges huden opp på nytt.
Hvem egner seg for rynkebehandling med laser?
De lyse hudtypene egner seg aller best. Jo mørkere man er i hud og hår, jo større er risikoen for pigmentforandringer (både mørkere pigmentering og tap av pigment). Dette er årsaken til at de aller fleste er tilbakeholdende med å behandle mørke asiater og afrikanere.
Vi vil ikke gjøre laser-behandling på pasienter som har en pågående virus-infeksjon i ansiktet (herpes). Det samme gjelder pågående infeksjoner i ansiktet forårsaket av bakterier, herunder aktive acne-utbrudd. Vi vil også være tilbakeholdne med å behandle pasienter som har kjent disposisjon til å lage stygge ("hypertrofiske arr") eller har lett for å få pigmentforandringer. Videre må man ikke ha brukt Roaccutan siste året før laserbehandlingen.
Hvilke områder behandles for å fjerne rynker?
De vanligste områdene som behandles er rynker på overleppen eventuelt hele området rundt munnen og rynker under øynene evt. rundt hele øyepartiet. Det er nå imidlertid blitt mer vanlig å behandle hele ansiktet (såkalt "full face"). Man behandler da normalt hele ansiktet inkludert de ovennevnte områdene samt kinn, panne og nese. Alle våre behandlinger utføres i lokalbedøvelse.
Hva kan oppnås ved fjerning av rynker med fraksjonert CO2 laser?
Selv om laser-behandlingen gir en viss oppstramming av underhuden er det viktig å være klar over at man ikke fjerner overskuddshud eller heng, men i prinsippet kun gjør en overflatebehandling av selve huden som herved får et friskere og glattere preg. Behandling med fraksjonert teknikk med en ultrapulset CO2-laser glatter ut hudens rynker og arr. Skader i huden som følge av sol, brune flekker (pigmentflekker) og store porer vil også påvirkes under behandlingen og man får penere og renere hud.
Komplikasjoner og bivirkninger ved å fjerne rynker med laser
Den vanligste bivirkning er at huden blir rød, og at dette vil vedvare i opptil flere måneder. Denne kan dog kamufleres med make-up når huden er tilhelet. Komplikasjoner med de nyeste laserne er heldigvis sjeldne når behandlingen utføres av erfarne spesialister. Pigmentforandringer kan forekomme (både avbleking av hud samt pigmentflekker). Pigmentflekker kan ofte behandles ved hjelp av spesielle kremer.
Forekomst av små talgcyster ("Milier") ses iblant, men forsvinner i regelen spontant uten behandling.Infeksjon forårsaket både av bakterier og virus kan forekomme og det er derfor viktighet at kunden tar kontakt dersom noe unormalt skulle oppstå. Infeksjoner kan oppstå i de første dagene, men kan også opptre etter at huden har tilhelet. For å motvirke infeksjoner behandles pasienten med antibiotika og antivirusmidler i sammenheng med laserbehandlingen.
Arrdannelser er heldigvis svært sjeldne og når de opptrer er det ofte som følge av infeksjoner som ikke har blitt behandlet korrekt. Risikoen for bivirkninger varierer fra person til person. Bivirkninger kan også vise seg i form av dannelse av brunt pigment i huden, eller avpigmentering i form av hvite områder. I de fleste tilfeller vil dette være et forbigående problem, selv om pigmentforstyrrelser kan vedvare i lengre tid.
Etter laserbehandling
Etter behandling med laser smøres huden inn med et tykt lag transalve. Det vil sive litt vevsvæske fra det området som er behandlet og pasienten skal selv påføre nye lag med Elixir Post Laser Recovery krem hver 4-6. time. Vask hendene omhyggelig før salven påsmøres slik at man ikke påfører huden bakterier. Det er viktig å unngå infeksjon i området som er behandlet. Derfor må området vaskes omhyggelig hver dag.
Hevelse normalt
Ligg med hodet høyt for å redusere hevelse. Allerede 1 døgn etter behandlingen vil du utvikle en betydelig hevelse i ansiktet, noe som er helt normalt. Hevelsen vil være verst ca. 4-5 dager etter en laserbehandling og deretter gradvis avta. Røyking må ikke forekomme før huden er tilhelet. Huden må ikke utsettes for direkte sollys den første tiden etter behandlingen. Når det gjelder detaljene i etterbehandlingen har vi utarbeidet et eget skriv som du vil få i sammenheng med behandlingen.



OUR SITE MAP
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/hudforbedring/botox.html
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/hudforbedring/botox.html
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/hudforbedring/botox.html
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/hudforbedring/restylane.html
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/sciton-behandlinger/permanent-harfjerning.html
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/sciton-behandlinger/permanent-harfjerning.html
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/hudforbedring/botox.html
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/hudforbedring/botox.html
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/hudforbedring/botox.html
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/hudforbedring.html
http://vitalhudklinikk.no/forside/hudlegens.html
http://vitalhudklinikk.no/harfjerning/permanent-harfjerning.html
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/hudforbedring/kjemiske-peelinger.html
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/hudforbedring/kjemiske-peelinger.html
http://vitalhudklinikk.no/konsultasjon/kremprogrammer.html
http://vitalhudklinikk.no/velvaerebehandlinger.html
http://vitalhudklinikk.no/kroppspleie/kroppspeeling.html
http://vitalhudklinikk.no/harfjerning/voks.html
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/sciton-behandlinger/acnekviser.html
http://vitalhudklinikk.no/kosmetisk-medisin/sciton-behandlinger.html

No comments:

Post a Comment